background
logotype

Αισθητική δερματολογία

Στο δερματολογικό ιατρείο της Μαρίνας Σπίροβα θα βρείτε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ότι αφορά την αισθητική δερματολογία:

Υαλουρονικό Οξύ

Πρόκειται για ένα από τα βασικά συστατικά των ιστών του ανθρώπινου σώματος, το οποίο σταδιακά και με το πέρασμα του χρόνου «αποδομείται». Είναι ένα υδρόφιλο μόριο που έχει υψηλή συνδεσιμότητα με το νερό, δίνοντας όγκο και υγρασία στο δέρμα. Είναι ένα βιοτεχνολογικό προϊόν που χρησιμοποιείται για το «γέμισμα» των ρυτίδων, την πρόσδοση όγκου και την ενυδάτωση του δέρματος. Είναι απόλυτα ασφαλές, ενώ διατίθεται σε διαφορετικές πυκνότητες, για κάθε είδος ρυτίδας (ρινοπαρειακές, ρυτίδες ‘’καπνιστή’’, ρυτίδες γωνίας στόματος, μεσόφρυο, περίγραμμα και όγκο χειλιών.)
 

Botox

Πρόκειται για την εμπορική ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum. Σήμερα, αποτελεί την ταχύτερη και πιο ασφαλή θεραπεία αντιγήρανσης, προκαλώντας «πάγωμα» των μυών. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για το «γέμισμα» των ρυτίδων του μετώπου  και του μεσόφρυου, καθώς και για το «πόδι χήνας» και τις «ρυτίδες καπνιστή». Το αποτέλεσμα της μεθόδου ολοκληρώνεται εντός τριών εβδομάδων.
 

Μεσοθεραπεία

Ονομάζεται η έγχυση ουσιών στο μέσο δέρμα, αποσκοπώντας στην ενυδάτωση, την αντιγήρανση, τη λιπόλυση και την επανέκφυση τριχών. Συνηθέστερα, χρησιμοποιούνται οι εξής ουσίες: υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, αυξητικοί παράγοντες.
 

Χημικά peeling

Μέσω των χημικών peeling βελτιώνεται τόσο η εμφάνιση όσο και η υφή του δέρματος. Οι μέθοδοι αυτές οδηγούν στην απομάκρυνση, μέσω χημικών διεργασιών, των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της σφριγηλότητα και λάμψη. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα peelings είναι τα AHA, BHA, TCA, (AHA: Γλυκολυκό οξύ, BHA: Σαλικυλικό οξύ, TCA: τριχλωρο- οξικό οξύ).
 

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Laser αποτρίχωση

Η αποτρίχωση με τη χρήση laser είναι η πιο σύγχρονη, αποτελεσματική και σύγχρονη θεραπεία κατά της υπερτρίχωσης. Παρέχει εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα, ενώ απαιτεί επανάληψη των συνεδριών κάθε 40-60 μέρες, αναλόγως την θεραπευόμενη περιοχή. Πρόκειται για μια μέθοδο εντελώς ακίνδυνη, αφού το laser κατευθύνεται μόνο στη μελανίνη της τρίχας, αφήνοντας ανεπηρέαστα τα γύρω όργανα και ιστούς. Επίσης, είναι η μόνη ενδεδειγμένη επιστημονικά θεραπεία της θυλακίτιδας, που δημιουργείται μετά από αποτρίχωση με κερί ή ξυράφι.
 

Ευρυαγγείες προσώπου - σώματος

Οι ευρυαγγείες είναι αγγειακές βλάβες που εντοπίζονται στο πρόσωπα ή τα άκρα και το μέγεθός τους ποικίλλει από 0,5 - 3mm. Αντιμετωπίζονται επιτυχώς με το Nd: Yag Laser. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται από 1-3 συνεδρίες, οι οποίες δεν μπορούν να γίνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 

Μελαγχρωματικές κηλίδες

Πρόκειται για κηλίδες, του προσώπου, των άκρων ή του κορμού με αυξημένη χροιά. Η εμφάνισή τους γίνεται συνήθως ύστερα από έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και συνήθως σε ενήλικα άτομα. Η αντιμετώπισή τους γίνεται με τοπικές θεραπείες και laser.  
 

Αιμαγγειώματα

Είναι αγγειακές βλάβες, επίκτητες ή συγγενείς. Συνήθως έχουν ζωηρό κόκκινο χρώματα, ενώ διακρίνονται σε ποικίλες κατηγορίες. Οι περισσότερες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με Laser Nd: Yag.
 

Χλόασμα - Μέλασμα

Πρόκειται για μια επίκτητη διαταραχή της χροιάς του δέρματος. Εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στο πρόσωπο ή στο ‘’V’’ του λαιμού, συνήθως ύστερα από έκθεση στον ήλιο. Η αντιμετώπισή της γίνεται με τοπικούς παράγοντες ή με εφαρμογή Laser.
 

Φωτοανάπλαση με Nd:Yag Laser

 

Fractional-CO2 Laser (ανάπλαση-ουλές)

Χαρίστε στον εαυτό σας και την επιδερμίδα σας αυτό που πραγματικά αξίζουν με θεραπείες οι οποίες θα σας αλλάξουν τη ζωή και θα σας τονώσουν την αυτοπεποίθηση. Κλείστε ένα ραντεβού και μιλήστε με την γιατρό για τα δικά σας θέματα.

2019  Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Ηγουμενίτσα